Finn produktet du leter etter

Søk etter navn, kategori, beskrivelse, materiale osv.

Product was successfully added to your shopping cart.
Munker

Munker

Hva er vel da bedre enn ferske munker stekt på bålpanna i duggvåt lyng, omkranset med gylne blader som skinner i høstsolen? Prøv Fridas oppskrift på nydelig munker!

Ingredienser

  • 2 egg

  • 3 ts sukker

  • 3 dl kefir

  • 3 dl hvetemel

  • Knivspiss salt

  • 1 ts kardemomme

  • 1 ts natron

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • saft av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker godt sammen. Bland inn kefir og hvetemel vekselsvis. Tilsett salt, kardemomme, natron, bakepulver og vaniljesukker. Rør forsiktig og hell i sitronsaften til slutt. La røren hvile i ca 30 minutter.

Varm munkejernet på bålet. Det er best å ha flammer når man lager munker. Røren helles i hullene slik at de blir 3/4 fulle. La munkene bli gylne før de vendes rundt men en grillpinne. Med litt trening blir munkene runde og fine.

Serveres med bær og melis, eller syltetøy.

Kategori: Båloppskrifter

Bruk synkende rekkefølge

     

4 artikler

1
Loading ...Load More ...
Bruk synkende rekkefølge

     

4 artikler

1